die

Nachrichten

2012
06.05.

Balaton Classic Ramada Grand Prix

Das EK Auto Team hat auf dem Balaton Classic Ramada Grand Prix Wettrennen teilgenommen und hat sich sehr wohl gefühlt. 

Neue Bilder und ein kurzer Erlebnisbericht.

Es gab große Vorbereitungen vor dem zweiten Rennen des Oldtimer Super Cups. Der BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX wurde zum fünften Mal ausgeschrieben. Die Organisatoren haben es erwartet, dass sie die Zahl der Mitbewerber von letztes Jahr (mehr als 90) auch dieses Jahr erreichen, aber insgeheim haben sie gehofft, dass wegen des Jubiläums auch die Startnummer 100 verteilt wird. Wie das seit fünf Jahren schöne Wetter die Organisatoren auch nicht enttäuscht hat, konnte ihr großes Ziel auch verwirklicht werden, da es genau 100 Mannschaften gab, mit 28 Automarken. Auf dem Rennen haben sich auch 6 Bürgermeister registriert, so konnte der Hauptveranstalter zwischen den Fahrer auch folgende Personen begrüßen: János Keszey, den Bürgermeister von Balatonalmádi; Attila Szedlák, den Bürgermeister von Litér; Imre Tósoki, den Bürgermeister von Tihany; István Tömör, den Bürgermeister von Kenese; Béla Marton, den Bürgermeister von Fûzfõ; Richard Tárnoki, den Notar von Füred; und Sándor Pálfy; den ehemaligen Bürgermeister von Füred.

 

Sorra érkeztek a versenyzõk a péntekre meghirdetett, rajtidõ-kvalifikációként szolgáló Szallodak.hu- Prológra. Aki ezen részt vett, élesben gyakorolhatta a másnapi feladatokhoz hasonló pályákat, ezzel ráhangolódhatott a másnapi futamra.

Szombaton a mezõny az eligazítás után, 9:30 kor rajtolt Balatonalmádi fõterérõl. A nagy létszámnak köszönhetõen a nézõk több mint másfél órán keresztül gyönyörködhettek a percenként induló különlegességekben. Ezt az idõt a lelkiismeretes navigátorok még az utolsó percekig is az itiner áttanulmányozásával, a taktikák kidolgozásával töltötték, míg a sofõrök ... ... gondtalanul lapozgathatták kedvenc magazinjukat :)

Az eligazításon az is elhangzott, hogy tulajdonképpen nem hat, hanem hét település polgármestere is indul, hiszen idén is rajthoz állt Gesztesi Károly - alias Füredi Attila, Csillagkút polgármestere :) - barátjával Tatár Györggyel, a szallodak.hu portál tulajdonosával. Gesztesi mûvész úr sem lazított, hiszen párhuzamosan ?rögzítette? az itiner tartalmát, a következõ forgatás szövegkönyvével együtt.

A mintegy 240 km-es útvonal alatt nem csak a feladatokra koncentrálhattak a versenyzõk, mert a szervezõk gondoskodtak arról, hogy az útvonal különleges helyekre is elkalauzolja a résztvevõket.

Látnivaló akadt bõven, a Balaton-felvidék csodálatos! Pláne, ha ?nekünk nyílik minden virág?. Eddig is tudtuk, hogy így gondolják a bogarak is...

Aki ismeri a fõszervezõt, tudhatja, hogy a rendezvényein mindig számítani lehet valami furfangra, különleges mókára. De arra azért kevesen számítottak, hogy valóban komolyan kell venni az ?ugró szarvas? KRESZ-táblát. Nem is akármilyen szarvast láthatott a mezõny! Bizony egy rénszarvas bukkant fel Vászoly környékén! Igen, rénszarvas, és nem nyúl - ahogy többen gondolták -, aki civilben egyébként Farkas :) Végülis nincs jelentõsége, hiszen többen annyira nevettek a viccen, hogy alig tudták folytatni a versenyt.

A verseny alatt a KRESZ szabályait kötelezõen és maradéktalanul be kell tartani, amit a résztvevõk mindig meg is tesznek. Viszont, hogy az élményautózás teljes legyen, a szervezõk mindig biztosítanak a forgalomtól teljesen elzárt pályát, hogy szabadon ki lehessen próbálni akár az ügyességet, akár a lóerõket (már amelyik autóban errõl beszélhetünk egyáltalán). Az egyik ilyen szakasz egy gumigyár tesztpályáján zajlott, ahol a gumiteszt egyes csapatoknál valóban és bizonyíthatóan meg is történt. (ez pont az EK Auto Team volt!)

De talán a legnagyobb élmény a balatonfüredi Tagore sétányon történõ felvonulás lehetett, ahol hatalmas tömeg elõtt gurultak végig a versenyzõk a díszburkolaton, és megmutathatták az érdeklõdõknek, milyen is egy Le Mans-i rajt Oldtimer Szuperkupa-módra. Remélhetõleg ez a különleges élmény is hagyomány lehet majd a BALATON CLASSiC-on, és talán évrõl évre külön engedélyt biztosít majd a városvezetés. (Ezúton is köszönet érte!)

A fárasztó, de élménydús verseny után a versenyközpontként mûködõ Ramada Balaton várta a résztvevõket a díjkiosztóval egybekötött gálavacsorával. Ismét szoros eredmények születtek, több kategóriában is. Az idei évben elsõként kiírt települések vándorkupáját Keszey János, Almádi polgármestere nyerte Szedlák Attilával, Litér polgármesterével.

Most már hagyományosan az egyik kiemelt támogatónk, a Jungheinrich különdíja is átadásra került. Ebben a kategóriában a nyerteseknek, a Hõfer Lajos - Bayer Roland párosnak Horváth Zoltán ügyvezetõ adta át a díjat.

Az Alfa Romeo különdíjat Marosi György - Marosiné Vincze Ágota vihette haza, a Ladányi Tamás - Kováts Balázs team elõl.

Az Open kategóriát Somlyai Gábor - Nagy Zsombor nyerte, második lett a Gáspár Béla - Friss Tamás páros, és harmadik helyen Bánás Péter - Bánás Zsuzsa végzett.

A Szuper kategóriában Horváth Zoltán - Sóvári Jánossal diadalmaskodott, második helyen Prisztavok Tamás - Szikszay Attila, míg a harmadik helyen a Veégh Attila - Farkas Sarolta páros végzett.

A BALATON CLASSiC nyertesei, akik RAMADA GRAND PRIX vándorkupát a magasba emelhették: a Pásztor Tamás - Bata Éva páros lett, második helyen Janzer György - Németh Márk, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Erdélyi Zoltán - Erdélyi Zoltánné Csilla végzett.

Gratulálunk minden résztvevõnek és a nyerteseknek a kiváló eredményekhez! A BALATON CLASSiC hagyományosan június elsõ szombatján rajtol, ezért már most egyértelmû a következõ dátum: 2013. június 1. Mivel a fõszervezõnek van még bõven egy-két meglepi a tarsolyában, ezért ha kíváncsiak rá, akkor ne felejtsenek el nevezni, vagy legalább eljönni és megnézni. Érdemes!

 

forrás: balatonclassic.hu

 

 

BALATON CLASSiC 2012 - elsõ nap - szallodak.hu Prolog


 

BALATON CLASSiC 2012 - második nap - elõkészületek & rajt


 

BALATON CLASSiC 2012 - második nap (race)


 

BALATON CLASSiC 2012 - második nap - rénszarvas